EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ağustos 2010 01:54

Konya`da Pakistan seferberliği

Konya`da Pakistan seferberliği

Büyük sel felaketi yaşayan Pakistan`a olan sevgi camilerdeki bağışı da artırdı. Konya`da geçen cuma günü 1 milyon liranın üzerinde bağış toplandı. Müftü Özbuğday, `Bizim insanımızın Pakistan`a karşı özel bir sevgisi var` dedi. 

Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan için Türkiye`deki camilerde toplanan yardımlarda İstanbul`dan sonra ikinci sırada gelen Konya`da, bir günde 1 milyon liranın üzerinde bağış yapıldı.


Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Diyanet`in Pakistan`daki afetzedeler için başlattığı kampanya kapsamında geçtiğimiz cuma günü, cuma namazının ardından ülke genelinde tüm camilerde yardım toplandığını anımsattı. Konya`da Pakistan için yaklaşık 3 bin camiden Pakistan için 1 milyon 9 bin 256 lira yardım toplandığını söyleyen Özbuğday, şunları kaydetti:


`Pakistan halkına yapılan 1 milyon liranın üzerindeki bu bağış, İsrail`in müdahalesi sonucu mağdur olan Gazze halkı için 2009 yılının ocak ayında Konya`da toplanan 1 milyon 250 bin liralık bağıştan sonraki en yüksek miktar... Konya halkı depremin vurduğu Haiti`ye yardım kampanyasına da çok büyük ilgi göstermiş, 5 Şubatta Konya`daki camilerde 250 bin lira yardım toplanmıştı. Konya halkı mağdurun, afetzedenin her zaman yanında olmuştur ancak Pakistan halkının milletimiz nezdindeki yeri çok özel... Pakistan halkı, Kurtuluş Savaşı`nda Türkiye`ye yardımcı olmuş, bayanlar altınlarını göndermişlerdi. Bu nedenle bizim insanımızın Pakistan`a karşı özel bir sevgisi ve muhabbeti var.` Özbuğday, Konyalılara gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür etti